Een ruim aanbod aan diensten

VLB CARS bvba - WETTEREN - ServicecenterVLB Cars helpt u graag verder met de volgende diensten:

Uitlaat

Het onderhoud van uw uitlaat omvat de volgende stappen:

 • uitvoeren van een diagnose en controleren van de uitlaat
 • gratis diagnose van de uitlaatlijn, zonder afspraak (indien mogelijk)
 • controle van de lambdasonde, katalysator en uitlaatgassen

Er worden alleen gehomologeerde componenten gebruikt. Aangezien een uitlaatsysteem uit verschillende delen bestaat, vervangen wij alleen wat nodig is

Airco

Ook het aircosysteem van uw auto heeft regelmatig onderhoud nodig. Daarom raden wij u aan om 1 keer per jaar een diagnose te laten uitvoeren.

Hierbij controleren wij uw airco op 8 verschillende punten:

 • Meting en controle van de temperaturen en druk binnen het circuit
 • Meting temperatuur van de binnenkomende interieurlucht
 • Staat van de airco-elementen (visuele controle)
 • Controle van het koelmiddel
 • Controle van de droogfilter
 • Diagnose werking airco-elementen
 • Controle van de pollenfilter

Remmen

Remblokken, remschijven, remschoenen, remklauwen en hydraulische onderdelen slijten af omdat ze continu gebruikt worden. Daarom raden wij u aan om het remsysteem regelmatig te laten controleren en om de remvloeistof om de 2 jaar te laten verversen.

Schokdempers

Schokdempers behoren tot de essentiële veiligheidscomponenten van uw auto. Ze drukken de wielen tegen de grond, zodat de banden in alle omstandigheden aan de weg kleven. Zo bevorderen ze de wegligging. Ze dragen niet alleen bij tot uw veiligheid, maar ook tot uw rijcomfort.

Versleten schokdempers maken uw auto een stuk minder stabiel. De remafstand en het gevaar op aquaplaning neemt toe. Bovendien wordt uw auto gevoeliger voor zijwind en voor de turbulenties veroorzaakt door voorbijrijdende vrachtwagens. Het grootste gevaar is dat u niet beseft dat de schokdempers versleten zijn, omdat u zich geleidelijk aanpast aan de veranderingen van het gedrag van uw auto. Daarom raden wij u aan om regelmatig uw schokdempers te laten controleren.

Banden

Het onderhoud van uw banden omvat de volgende stappen:

 • gratis controle
 • uitbalanceren, uitlijning en herstelling van banden

Banden zijn van kapitaal belang voor de stabiliteit van uw auto. Ze vormen het enige contact tussen uw auto en de weg. Uw veiligheid hangt af van de staat van de banden. De slijtage-index mag nooit overschreden worden. Laat daarom uw banden regelmatig nakijken, ook de bandenspanning.

Door te lage bandenspanning krijgt u te maken met:

 • vroegtijdige slijtage
 • verhoogd brandstofverbruik

Continental GoodYear Michelin Uniroyal

Batterijen

We voeren steeds een volledige diagnose uit van de batterij en het laadcentrum.
De batterij van uw auto is eigenlijk een accumulator van elektrische energie. Deze energie is afkomstig van de alternator. De batterij moet de elektriciteit op een optimale wijze verzamelen, opslaan en opnieuw verdelen over de verschillende onderdelen van de auto.

Vandaag is de batterij veel meer dan een eenvoudige starthulp. Wist u dat heel wat hedendaagse auto's voor 40% uit elektronische componenten bestaan? Al die onderdelen zijn rechtstreeks afhankelijk van de staat van de batterij.

Heeft u vragen, wenst u meer informatie over onze diensten of wilt u een afspraak maken? Aarzel dan niet en contacteer ons via onze contactpagina. Wij helpen u dan graag verder.

 

Bosch

Glazenwasserij Topwash
ZUIDLAAN 336 - 9230 WETTEREN België
Ligging
Tel.: 09 369 17 41
Fax: 09 366 21 94
gar.vanleirsberghe@skynet.be
BTW BE0401.084.211
Ma / Vr:  08u15 - 12u00 /13u15-18u30
Za: 08u15 - 12u00 en 13u15 - 17u00
09u00 - 12u00 (werkplaats)
Back to Top